dimecres, 17 d’octubre del 2007

PLATS TURÍSTICS

Aquí us deixo una mostra de plats gastronòmics que poseeixen un recurs cultural dins del seu territori, és a dir tenen una tradició i una labor que ha anat perdurant i canviant al llarg del temps. Com bon amant de la cuina que sóc, us invito a conèixer plats típics de cada territori, la seva elaboració, i si puc una mica d'història, que ajudin a conèixer més el territori en sí.
Us invito a compartir aquesta afició que tinc, espero que us agradi:

1.FEIJOADA (BRASIL)







La Feijoada és d'origen carioca (Rio de Janeiro) considerat el plat nacional, consisteix amb una olla de "fréjoles" negres cuinat amb una varietat de diferents parts del porc salades, fumades i fresques, també algunes verdures i un caldo molt espès.

Ingredients:

800 grs de fréjoles negres (mongetes)
300 grs de porc fumat
350 grs de carn seca
350 grs de costelles de porc
150 grs de llangoniça fumada

2 cebes picades
5 tomàquets
3 dents d'all
1 got d'arròs
sal i pebre al gust





  1. Posar en remull les mongetes i la carn seca (posar-los la nit anterior en recipients separats).Al dia següent escòrrer la carn i col-locar en una olla gran tota la carn i aigua (meitat de l'olla).Cuinar-ho a foc fort fins que fagi espuma, i després tapar-ho, baixar el foc i deixar-ho 2 hores.

  2. Fer el mateix amb les mongetes.

  3. Fer un sofregit amb la resta d'ingredients (els tomàquets sense la pell, ratllats o picats), (ceba tallada finament), (els alls ben picats) i posar-hi sal i pebre al gust. Coure durant 20 min a foc baix.

  4. Preparar l'arròs; col-loquem amb una paella una dent d'all i dos cullerades d'oli, incorporar l'arròs i moure-ho, al cap de 2 min incorporem l'aigua (3 gots d'aigua) i deixar coure durant 20 min.

Servir l'arròs, la carn i els "fréjoles" en tres bols diferents.


Aquí s'acabat la recepta, si us ha agradat digueu-m'ho que en posaré més, merci a tots¡¡

2 comentaris:

Manelus ha dit...

Moito bom! M'agrada molt la feijoada, però sense porc. La veritat és que resulta una bomba calórica.

La gastronomia és una part molt important per tal d'introduir-se a una nova cultura.

Anònim ha dit...

Me encanta el Turismo Culinario. Iré tomando notas de tus recetas. Cuidado cuando llegues a China y veas los caballitos de mar, cucarachas y gusanos fritos. Para eso mi estómago aún no está preparado. Bon profit!!!.

PS.- Podías agregar mi blog con el nombre de República Turística en lugar de Juan. GRACIES