dimecres, 9 de gener del 2008

T&TI: DELHI




Delhi forma el Territori Capital Nacional de la República de l'Índia, conté la nova ciutat de Nova Delhi, la qual ha deixat de ser una àrea urbana distingible, però conté la majoria de les institucions administratives del govern nacional i es considera formalment la capital. Ocupa una àrea de 1.483 Kmª amb una població d'aproximadament 18 milions d'habitants, és la 7ª ciutat més poblada del món. Els idiomes principals són l'indi, el urdú, el punjabi i l'anglès.
Sequidament proposaré els 10 titulars de Delhi que parla el City Reports:

1.Durant els últims 2 anys, el creixement industrial ha experimentat una davallada a causa de la inestabilitat política.

2.Fins fa poc, el turisme no ha estat seriosament considerat pels polítics. El nombre de visitants de Delhi el 1998, s’estimava en 2’6 milions, 1’2 dels quals eren estrangers.

3.L’atractiu principal per als turistes, són les ciutats històriques construïdes al llarg dels segles, així com amb una bona reputació comercial i industrial que la defineixi com a centre d’activitats educativa, cultural i socials.

4.Tot i que el govern hindú manté una restrictiva política sobre el transport aeri, hi han vols cap a 41 ciutats internacionals des de la capital hindú, probablement la principal porta d’entrada pel turisme de plaer o d’oci del país.

5.El percentatge del turisme de negocis es situa entre el 22% i el 47%.

6.Delhi posseeix 56 hotels amb 7.784 habitacions en total, però només 500 habitacions s’han adherit en els últims 17 anys.

7.Des de 1996 l’ocupació turística ha disminuït considerablement, ha caigut gairebé un 10% en dos anys.

8.Apareixen el 60% de l’allotjament turístic per sota de la categoria de 3 estrelles, m’entres que el 40% s’ho reparteixen els de 3 i 4 estrelles (24%) i els hotels de luxe (21%). Però la màxima ocupació la mantenen els hotels de luxe, 85% de mitja, m’entres que la resta d’hotels tenen una ocupació aproximada d’un 55%-60% .

9.Dos anys abans, l’Índia va registrar la quantitat de 5 milions d’arribades al 2000 pel país vèncer, avui en dia això sembla impossible d’aconseguir, el total de l’any 1998 es situava per sota de la meitat.

10.Malgrat tot el resultat està en mans de l’Índia, hi ha un enorme interès dins del país en rebre visitants, però les pràctiques restringides i la burocràcia redueixen aquest potencial en gran mesura.

1 comentari:

Guenda ha dit...

Me encantaria ir a la India Franki!!!!!
El report es super claro y conciso!
me vas a enseñar a hacer resumen??