divendres, 2 de novembre del 2007

PLATS TURISTICS


2. MOUSSAKA (GRÈCIA)






La Mousaka és un plat tradicional dels Balcans fet amb albergínies. La versió grega, que és la més coneguda internacionalment, consisteix vàries capes de carn de xai ben picada, albergínies i tomàquet, tot això cobert amb una salsa blanca (per exemple beixamel). És un plat que proporciona l'experiment de provar tots els grans productes grecs i alhora del Mediterrani.


Ingredients:

3 albergínies
3-4 cullerades oli d'oliva
1 ceba
2 dents d'all
500 gr. carn de xai i 250 gr. carn de porc (es pot optar per 750 gr.carn de xai)
4 tomàquets triturats
1 cullerada de "maizena"

1/2 vas de vi rosat
200 gr. formatge Feta greg tallat amb làmines fines (pots optar formatge ratllat Cheddar)
Margarina o mantega per el molde

Condiments:
Sal
1 cullerada de pebre vermell
" " de canyella
" " orenga
" " alfàbrega




  1. Picar la ceba i les dents d'all molt fi i fer el sofregit en una paella amb l'oli fins que gafi un color dorat. mentrestant pelar i tallar els tomàquets e forma de daus petits.


  2. Ficar després la carn picada i dorar-la, li posem després el tomàquet rallat, la sal i els condiments. Deixar que es fagi durant 30 minuts fins que els sucs de la carn i el tomàquet desapareguin. Reservar.


  3. Mentrestant tallar les albergínies per la meitat ( al llarg), s'haurà de tirar-hi sal perquè ajuda que alliberin l'aigua que tenen i desapareix el seu sabor amarg.


  4. Barrejar la "maizena" amb el vi fins que no quedin grumolls i afegir-ho a la paella amb la carn. Posar el foc suau perquè s'avapori el vi, aproximadament 15 minuts.


  5. Mentrestant mullar la plata amb la mantega i dorar les albergínies durant 3 minuts en un "grill" (podeu optar per fregir-les). Més tard posar una capa de llàmines de les albergínies cubrin les parets de la plata. Posar a sobre la barreja de carn que teníem reservada i repertir la meitat del formatge rallat o el Feta tallat a trocets. Repetir aquest operacíó en un segon pis i cobrir-ho amb una tercera capa d'albergínia. Cobrir-ho després amb la salsa blanca (beixamel) i coure-ho al forn a 180ºC durant 35 minuts fins que la salsa és torni dorada.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi There I'd love to congratulate you for such a terrific made site!
I was sure this is a perfect way to make my first post!

Sincerely,
Edwyn Sammy
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/valentines-day-party-supplies.html]valentines day Party Supplies[/url].

Anònim ha dit...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike

Anònim ha dit...

Hi,

I begin on internet with a directory

Anònim ha dit...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk online casinos[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]realcazinoz.com[/url] manumitted no deposit bonus at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]bay attend casino
[/url].